Топ 5 топли напитки | Най-добрите световни ранглисти

Anonim

Есен … Приятно време, което ни очарова с неописуемите му пейзажи. Въпреки цялата красота на природата, хората попадат често през есента. Това се дължи на намаляването на имунитета, спада на температурата на улицата. За леко повишаване на устойчивостта на тялото към инфекции, трябва да консумирате здравословна напитка, особено след замразяване. Представяйте на вашето внимание Топ 5 затоплящи напитки .

Съдържание:

  • 5. Punch
  • 4. Грогът
  • 3. Горно вино
  • 2. Горещ шоколад
  • 1. Чай

5. Punch

Думата "punch" е известна на мнозина, но не всеки знае какво означава това. Ударът е алкохолно затопляща напитка, която първоначално се появява в Индия, а не в Англия, както се смяташе преди това. За приготвянето му използвайте ром, вино, захар, плодов сок и подправки. Ударът се сервира горещо.

4. Grog

През 1740 г. напитката се появи благодарение на адмирал Върнън, който нареди на моряците да им се даде ром, разреден с вода. За да подобри вкуса на "коктейла", момчетата дойдоха с добавянето на подправки и лимон. След това разбъркайте тази напитка с чай. Така се появи питието. За да подготвите сегашната пещера, използвайте водка, чай, вода и захар. Сервирайте Грог трябва да е горещ.

3. Горно вино

Сравнително популярна напитка на базата на затоплено вино. Добавя се с различни подправки. В класическата рецепта се използват две подправки - карамфил и индийско орехче.Предпоставка за подготовката на добро греяно вино е качественото вино. Не забравяйте, че не можете да го заведете до кипене. Най-доброто за сухата греяно вино е сухото вино. Сладките същества могат да добавят захар към питието.

2. Горещ шоколад

Това е най-вкусната напитка за затопляне. Традицията на пиенето на горещ шоколад бе въведена от испанците. Оттогава са се появили много вариации в подготовката на тази напитка, но основите са останали непроменени. Подготовката на горещ шоколад е много проста. Какво ви е нужно, за да създадете напитка? Мляко, захар, ванилин и шоколадови барове. Как да си направим напитка? Довеждайте млякото до кипене, добавете захар и ванилин. След това трябва да изключите огъня, да разкъсате шоколадовата лента на парчета, като разбърквате, за да добавите към сладката и млечната смес. Това е всичко, горещият шоколад е готов. Този сладък, приятен вкус на напитката също е популярен сред възрастни, деца. То ще се затопли не само в хладната есен, но и в суровата зима.

1. Чай

Това е най-популярната напитка за затопляне . За есента най-добре е да изберете чай с пикантни добавки. Топла напитка с мед и джинджифил е вкусна. Чаят с боровинки е особено полезен.